Hopplatofflan - en Hallberg-Rassy 34.

Hopplatofflan - en Hallberg-Rassy 34.

Hopplatofflan - vår drömbåt.

Om livet ombord, runt och i närheten av vår båt - Hopplatofflan.

Solcell, bestick och kundbemötande.

I sjönPosted by Jim 2013-06-13 18:07:32
Jag måste ge Hallberg Rassy varvet en eloge för deras kundbemötande.
Vi har inte köpt en varvsny båt av dem utan en begagnad av en privat säljare. Men när vi behövde tips om bästa sättet att dra ner kablarna från solcellen till batteribanken så var det ingen tvekan från dem om att hjälpa oss (och snabbt svarade de) med tips och bilder mm.

Vi fick dit en 30 watts solcell som vi limmade fast för att inte borra mer än nödvändigt i skrovet. Helst hade vi velat ha en 40 watts solcell men vi hittade ingen som fick plats få luckgaraget.

När vi ändå är igång och berömmer så måste vi också ge en eloge till Gobius som tagit vårt problem med septitanksmätaren på allvar. Någon timme efter att vi mailat dem angående vårt problem så ringde de upp, och detta på en söndag.
Efter lite tester och kalibreringar som vi tog per telefon så bad de oss att skicka in kontrollboxen till dem för översyn. Två dagar senare kom den i retur och allt fungerade. Vårt problem? Jo tankmätaren visade full tank när den rimligtvis borde vara tom.

Vi hade också lite strul med vår AIS från True Heading, men där fick vi överhuvudtaget ingen hjälp. Det är skillnad på kundbemötandet.

Vi har tidigare nämnt att man hittar mycket användbart på Ikea. Det var inte helt lätt att hitta indelare till besticklådorna men till sist hittade vi denna modellen på Ikea som endast behövde kapas lite grann.