IF Ila SWE 1842

IF Ila SWE 1842

Att vara liten i en stor värld.

På sensommaren 2018 köpte vi en gammal IF (från 1975) med segelnummer SWE 1842.Den här bloggen handlar om vår IF som heter Ila.Ila är vår 2:a-båt men skall definitivt inte ses som någon B-båt. I sin litenhet erbjuder Ila stora fördelar i jämförelse med vår semesterbåt.

Sjösättningsdags.

På landPosted by Jim 2019-04-27 12:15:35
Efter flera veckor med fint vårväder så skulle det givetvis bli regn idag. Enligt prognosen så skulle det regna som mest precis när vi fått sjösättningstid. Åse och jag hade tagit oss till Höganäs i god tid innan vår krantid. Vi fick monterat utombordaren och förberett vantskruvarna till vår vagga så att allt skulle gå smidigt när det var vår tur.

Regnet strilade ner men båtarna sjösattes i en rasande fart och plötsligt var det vår tur. Vi är så imponerade över hamnen här i Höganäs. Allt fungerar så smidigt och alla är så hjälpsamma. Det är knappt att man behöver göra något själv. Efter några minuter så ligger Ila i havet och guppar.

Ett par drag i startsnöret till utombordaren så startar den utan problem och vi puttrar bort till vår tillfälliga båtplats. Egentligen hade vi planerat att masta på idag men regnet inbjöd inte riktigt till det, så vi skjuter på det till imorgon.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.