IF Ila SWE 1842

IF Ila SWE 1842

Att vara liten i en stor värld.

På sensommaren 2018 köpte vi en gammal IF (från 1975) med segelnummer SWE 1842.Den här bloggen handlar om vår IF som heter Ila.Ila är vår 2:a-båt men skall definitivt inte ses som någon B-båt. I sin litenhet erbjuder Ila stora fördelar i jämförelse med vår semesterbåt.

Lite mer städning.

Teknik & FixPosted by Jim 2019-05-12 12:11:52
Jag torkade ur förpiken ännu en gång. Den gamla skrovklädseln har en förmåga att samla smuts. Efter en rejäl omgång med grön såpa och borste så försvann det mesta av smutsen. Efter det så kunde jag lägga in dynorna i förpiken. Vi har skruvat och rivit ut mycket av inredningen i båten men förpiken är än så länge intakt.

När jag ändå är på gång och river ut saker så passade jag på att ta bort den märkliga vagnen som någon av de tidigare ägarna byggt och som skjuts in under sittbrunnen. Idéen var egentligen inte så dum men när man drog ut vagnen så blev det besvärligt att vistas i båten. Man fick helt enkelt inte riktigt plats.

Även ett par skruvar, krockar och byglar som inte verkade fylla någon funktion plockades bort. Allt för att det skall gå lite snabbare med renoveringen av insidan som vi planerar i höst.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.